Поздравление Главы города Канаш Андрея Константинова и Главы администрации города Канаш Виталия Михайлова с Днем чувашского языка

Дорогие канашцы!

Поздравляем вас с Днем чувашского языка!

25 апреля - День чувашского языка. Этот праздник мы отмечаем в день рождения мудрого учителя Ивана Яковлевича Яковлева, который все свои силы и знания отдавал просветительской работе.

Родной язык – это бесценный дар, переданный нам с самого рождения. Он объединяет нас с другими людьми, их культурой, традициями, нравами.

Сохраняя язык, традиции, культуру и обычаи чувашского народа мы сохраняем память о наших предках. Бережно относясь к родному языку, мы продлеваем историю чувашского народа.

От всей души поздравляем всех с этим важным праздником и желаем крепкого здоровья, счастья, семейного благополучия, мира и добра, радости и процветания!

Глава г. Канаш                                                                                                 А.Н. Константинов

Глава администрации г. Канаш                                                                  В.Н. Михайлов

Хаклă канашсем!

Чăваш чĕлхи кунĕ ячĕпе чун-чĕререн саламлатпăр сире!

Ака уйăхĕн 25-мĕшĕ - Чăваш чĕлхи кунĕ. Çак уява Аслă вĕрентекенĕмĕр, халăха çутта кăларассишĕн мĕн пур вăйне, ăсне панă Иван Яковлевич Яковлев çуралнă кун паллă тăватпăр.

Тăван чĕлхе – пирĕн иксĕлми пуянлăх. Мĕн ачаран ун хăватне туйса ÿсетпĕр. Вӑл пире тĕрлĕ халăхпа, вӗсен культурипе, йӑли-йӗркипе пӗрлештерет.

Чӑваш чӗлхине, культурине, йӑли-йӗркине упрани - хамӑрӑн йăх-несĕлсене асра тытни. Тӑван чӗлхене тимлĕх уйăрса эпир чӑваш халӑхӗн историне малалла тӑсатпӑр.

Пурне те çак пысăк пĕлтерĕшлĕ уявпа чунтан саламлатпăр, çирĕп сывлăх, телей, тăнăçлăхпа ырлăх, çемьере килĕшÿ, хаваслăх, ăнăçу сунатпăр!

Канаш хулин пуçлăхĕ                                                                                              А.Н. Константинов

Канаш хула администрацийĕн пуçлăхĕ                                                              В.Н. Михайлов

25 апреля 2022